Krémes meggyleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, és egy edénybe tesszük. Majd felöntjük a vízzel.
Hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd a fűszereket tegyük bele. (Én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni.)
Kiforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 10-15 percig. Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz.
Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre, és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk).
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
Jó étvágyat hozzá!