Krémtúrós almás palacsinta
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz: (ízlés szerint)
|
|
Elkészítés:
A krémtúrót kikeverjük a sóval, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és az egy tojással. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és kikeverjük. Tejjel hígítunk rajta, de csak annyira, hogy sűrű, kanállal adagolható tésztát kapjunk. A végén beleforgatjuk a nagy-lyukú reszelőn lereszelt almát is.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a masszából egy nagyobb evőkanállal egy-egy kupacot teszünk bele, amelyet kissé ellapítunk. Kb. 10 cm átmérőjű korongokat kapunk. Mindkét oldalán néhány perc alatt aranyszínűre sütjük.
Sima vagy fahéjas porcukorral meghintve, friss almával megszórva, esetleg egy kis juharsziruppal megöntözve kínáljuk.