Főoldal / Főzelékek / Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • néhány babérlevél
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál almaecet
  • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy keményítő
  • csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főzni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!

Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző léből keveset kivéve, abba tejszínt, lisztet vagy keményítőt teszünk, és csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot, vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.
A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyem zöldet is tehetünk bele.

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.

Mentés

Krumplifőzelék 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére