Főoldal / Vegetáriánus / Kukoricás lepény

Kukoricás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kukoricás lepény

Kukoricás lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tojás
  • 8-10 ek. tej
  • 2 ek olíva olaj
  • 5 db újhagyma
  • 1-2 db piros chili apróra vágva
  • 1 ek. aprított koriander/petrezselyem
  • 2 doboz konzerv kukorica lecsöpögtetve
  • só, bors
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • pici olaj a sütéshez

A joghurt öntethez:

  • 3 dl natúr joghurt
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 chili apróra vágva
  • 3 ek. aprított koriander/petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást és a tejet simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Végül két evőkanál olajat is hozzáadunk. Sózzuk, borsozzuk, elég sok sót elbír, mert a kukorica elég édes.

Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a lecsöpögtetett kukoricát, a reszelt parmezánt és elkeverjük.

Egy serpenyőben pici olajat melegítünk, majd egy evőkanállal kis halmokat teszünk bele a masszából. Mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük.

A joghurtot simára keverjük a lime lével, belekeverjük az apróra vágott chilit, a petrezselymet, vagy koriandert. Ízlés szerint ízesítjük.
Jól behűtve kínáljuk a lepények és saláta mellé.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére