Kukoricás lepény
Hozzávalók:
A joghurt öntethez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojást és a tejet simára keverjük, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Végül két evőkanál olajat is hozzáadunk. Sózzuk, borsozzuk, elég sok sót elbír, mert a kukorica elég édes.
Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, a lecsöpögtetett kukoricát, a reszelt parmezánt és elkeverjük.
Egy serpenyőben pici olajat melegítünk, majd egy evőkanállal kis halmokat teszünk bele a masszából. Mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük.
A joghurtot simára keverjük a lime lével, belekeverjük az apróra vágott chilit, a petrezselymet, vagy koriandert. Ízlés szerint ízesítjük.
Jól behűtve kínáljuk a lepények és saláta mellé.