Főoldal / Desszertek / Kukoricás muffin

Kukoricás muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kukoricás muffin

Kukoricás muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg ráma
  • 17,5 dkg kukoricadara
  • 7,5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg lekvár
  • 2 dkg vágott pisztácia (elhagyható)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kukoricadarát összekeverjük a liszttel, a cukorral, és a sütőporral.

Megolvasztjuk a margarint, majd a tojással, a tejjel, és 5 dkg lekvárral együtt a darakeverékhez adjuk és jól összedolgozzuk.

A muffin forma mélyedéseibe muffin papírt teszünk, és a sűrűn – folyós tésztát bekanalazzuk a mélyedés 3/4 részéig. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A maradék lekvárt felmelegítjük, megkenjük vele a forró muffinokat, majd mindegyiket megszórjuk pisztáciával.

Tipp / megjegyzés:
Az eredeti recept narancs lekvárt ír, de mindegy milyen a lekvárt használunk. A tetejére tehetünk a pisztácia helyett vágott diót, mogyorót, mandulát is.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére