Főoldal / Desszertek / Lekváros és túrós fánkok sütőben sütve

Lekváros és túrós fánkok sütőben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lekváros és túrós fánkok sütőben sütve

Lekváros és túrós fánkok sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 db tojás

A töltelékhez:

  • lekvár
  • 25 dkg túró
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

A bevonáshoz:

  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. víz
  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a mazsolával kikeverjük.

A lisztet elkeverjük a cukorral és elmorzsoljuk velük a puha vajat. Majd belekeverjük az élesztőt is.
(Nem kell tejben futtatni.)
A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet és a két villával felvert tojást. Összegyúrjuk a tésztát, alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, langyos helyen, a duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát átgyúrjuk, négy részre osztjuk és vastag rudakat sodrunk belőlük. Minden rudat amit hat részre elvágunk.

A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húzzuk (egy pohárral is le lehet lapítani) közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket teszünk tetszés szerint, majd a széleket összecsippentjük és golyóvá formázzuk. Ezzel a felével lefele, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (hagyjunk köztük bőven távolságot)

A még hideg sütőbe tesszük, majd 190 fokra állítjuk.
Míg melegszik a sütő, a tészta megkel, majd szép aranysárgára sül.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk. (mehet bele fahéj is, de én ezt most mellőztem) Beleforgatjuk a megsült fánkokat, majd megszórjuk porcukorral.

Lekváros és túrós fánkok sütőben sütve 3.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére