Lemon Curd
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A citromok lereszelt héját és kinyomott levét egy hőálló tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott vajat. Vízgőz fölött habverővel elkezdjük összemelegíteni.
Amikor a vaj és a cukor felolvadt finom lyukú szűrőn átengedve hozzáadjuk az enyhén felvert tojást. Folyamatos keveréssel habverővel krémesre sűrítjük.
Kicsi üvegekbe adagoljuk, hűtőben tárolva is csak rövid 2-4 hétig tartható el.
Süteményekhez nagyon finom krémes, különleges ízvilágú finomság.
Tipp / megjegyzés:
A Curd dzsemféleség mely tejterméket is tartalmaz, általában vajat valamint tojást, ezért csak hűtőszekrényben tárolva tartható el 3-4 hétig.
A Meyer citrom decembertől februárig vásárolható, zamatosabb, lédúsabb mint a hagyományos citrom. Inkább a narancsra hasonlít.