Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Lilakáposzta saláta

Lilakáposzta saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Lilakáposzta saláta

Lilakáposzta saláta

Hozzávalók:

Az öntethez:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 kávéskanálnyi nagyon finomra vágott vöröshagyma
  • 1/2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál ecet vagy citromlé
  • 1 kávéskanál cukor

A salátához:

  • 40 dkg káposzta
  • 10 dkg alma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az olajat összekeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját és az egészet jól kikeverjük.
A fűszereket, a sót, és cukrot az öntetbe keverjük.

Az almát megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a kicsavart citrom belsejével jól átdörzsöljük, hogy meg ne barnuljon, és a reszelő legnagyobb fokán az öntetbe reszeljük.
A káposztát és a sárgarépát finomra gyaluljuk, a pritaminpaprikát vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük őket, megsózzuk és 20 percet állni hagyjuk.

Összekeverjük az öntettel és lehűtve kínáljuk.

Lilakáposzta saláta 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére