Főoldal / Desszertek / Limoncellos tiramisu mandulával

Limoncellos tiramisu mandulával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Limoncellos tiramisu mandulával

Limoncellos tiramisu mandulával

Hozzávalók:

  • 1/2 csomag babapiskota
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 tk porcukor
  • tej
  • vaníliacukor
  • 5 cl limoncello
  • kakaó
  • mandula
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A citrom és narancs héjából reszelek egy keveset. (fontos, hogy ne vegyszerrel kezelt gyümölcsöt használjunk)

A citromot és a narancsot kifacsarom, a levet kevés porcukorral és a limoncelloval összekeverem.

A mascarponéhoz öntök egy kevés tejet, adok vaníliás cukrot, és krémesre keverem. Hozzászórom a citrom- és narancshéjat.

A piskótákat egy hosszúkás edénybe teszem. Locsolok rá citrom-narancslevet, kenek rá krémből, majd egy újabb sor piskótával a folyamatot megismétlem.

A végén szórok rá kakaót és mandulát.

Beteszem a hűtőbe legalább 2 órára.

Hidegen fogyasztom.

Tipp / megjegyzés:
A klasszikus olasz desszert egy finom változata.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére