Linzer Edit konyhájából
Hozzávalók:
Az összeragasztáshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrokat, és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a puha vajat (vagy margarint).
Összegyúrjuk, és ha nem állna össze 1 evőkanál tejfölt adjunk hozzá.
A tésztát elfelezzük, az egyik rész marad világos, a másik részbe fahéjat és a kakaóport teszünk, és alaposan belegyúrjuk.
A tésztacipókat folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára piheni.
A tésztákat lisztezett deszkán, külön-külön 3 mm-re kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, úgy, hogy párban legyenek a teli és a lyukas formák.
A kakaós (lyukas) tészta kerül majd felülre, ezért a tetejét egy kenőtollal kenjük meg kevés tejjel, majd szórjunk rá aprított mogyorót. (de ez tetszés szerint lehet dió vagy mandula is)
A süteményt sorakoztassuk sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt süssük meg.
(Ebből a mennyiségből kb. 4 tepsi linzer lesz.)
Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk őket. Alulra a világos, felülre a kakaós-fahéjas kerül.
1 evőkanál olvasztott csokival, vékonyan megcsurgatjuk a tetejüket. Ha a csoki megszáradt pléhdobozban, vagy más zárható dobozban tároljuk.