Főoldal / Desszertek / Madártejes diós palacsinta

Madártejes diós palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártejes diós palacsinta

Madártejes diós palacsinta

Hozzávalók:

 

A palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 4-5 dl szódavíz

A sütéshez:

  • olaj

A madártejhez:

  • 1 liter tej
  • 5 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 5 dkg cukor

A habhoz:

  • 5 tojás fehérje
  • 5 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • porcukor

 

Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy mély tálba tesszük, és csomómentesre leverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd egy forró, enyhén kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

Összeállítjuk a desszertet.

Egy palacsintát megszórunk diós cukorral, ráteszünk egy másik palacsintát és feltekerjük. A többi palacsintával is ugyan így járunk el. Egy jénait kivajazunk, és sorba rakjuk benne a palacsintákat.

A tejből, a tojások sárgájából, a cukorból és a pudingporból  tejszín sűrűségű krémet főzünk, és még forrón a palacsintákra öntjük.

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a desszert tetejére simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a hab a tetején szépen megpirul.

Langyosan, nyáron jól lehűtve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Cukor helyett nyírfacukorral, finom liszt helyett teljes kiőrlésű liszttel és rizsliszttel is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére