Madártejes diós palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
A sütéshez:
A madártejhez:
A habhoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit egy mély tálba tesszük, és csomómentesre leverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd egy forró, enyhén kiolajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
Összeállítjuk a desszertet.
Egy palacsintát megszórunk diós cukorral, ráteszünk egy másik palacsintát és feltekerjük. A többi palacsintával is ugyan így járunk el. Egy jénait kivajazunk, és sorba rakjuk benne a palacsintákat.
A tejből, a tojások sárgájából, a cukorból és a pudingporból tejszín sűrűségű krémet főzünk, és még forrón a palacsintákra öntjük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a desszert tetejére simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a hab a tetején szépen megpirul.
Langyosan, nyáron jól lehűtve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Cukor helyett nyírfacukorral, finom liszt helyett teljes kiőrlésű liszttel és rizsliszttel is elkészíthető.