Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Madeleine keksz

Madeleine keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madeleine keksz

Madeleine keksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 9 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Készítsük elő a hozzávalókat.Keverjük ki a robotgéppel az olvasztott, majd kihűtött vajat, a tojást és a cukrot.

Adjuk hozzá a lisztet és az egy kanál citromlevet és keverjük simára. A Madeline formát kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, majd egy kanál segítségével adagoljuk a mélyedésekbe a tésztát és igazítsuk el benne. (Más formában is megsüthetjük)

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig alatt süssük arany színűre. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vegyük ki belőle és porcukorral megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat!

Mentés

Mentés

Madeleine keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére