Máglyarakás III
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejet a vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Az almát megpucoljuk és almareszelőn lereszeljük. (ha valaki nem szeretné reszelni, vékony szeletekre is felvághatja helyette)4 dkg vajon 2 evőkanál cukorral megpároljuk az almát.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját 2 evőkanál cukorral és a maradék vajjal habosra kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a langyosra hűlt tejet is.
A kifliket (vagy zsemléket) 1cm-es karikákra vágjuk, és megforgatjuk a tojássárgás cukros tejben.
Egy jénait, vagy hőálló sütőedényt kivajazunk és meghintünk zsemlemorzsával, majd belerakunk egy réteget az eláztatott kiflikből. Vékonyan megkenjük lekvárral, ráhalmozunk az almás töltelékből, megszórjuk a fahéjjal elkevert darált dióval, és újra egy réteg áztatott kifli következik. Így folytatjuk a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók.
A tetejére kifli kerüljön, majd rá egy réteg a lekvárból.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A tojások fehérjét 2 evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A süteményt 25 perc után kivesszük a sütőből, a tetejére halmozzuk a fehérjehabot, és egy evőkanál segítségével szép hullámosra formázzuk.
Visszatesszük a sütőbe 160 fokra amíg szép aranyszínű nem lesz a hab teteje (kb 15-20 perc)
Ha kicsit meghűlt szépen lehet szeletelni. (csak nehéz ezt megvárni)