Mákos csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal majd belekeverjük a tojássárgákat és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk, ezután hozzáadjuk a megmaradt tejet és cukrot, majd a sót is. Összegyúrjuk egy gombóccá, majd egy konyharuhával letakarjuk a tésztát és 50 percen át hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, kevés vajjal, vagy olajjal átkenjük a tetejét. A mákot, a cukorral összekeverjük és rászórjuk, majd a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük mint a bejglit.
Ezután kétujjnyi vastag szeletekre felvágjuk a feltekert tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mákos csigákat.
200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.