Málnamisu
Hozzávalók:
A málnás sziruphoz:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sziruphoz a málnát a vízzel és a cukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy mag ne maradjon benne.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Egy tálba rétegezzük a hozzávalókat az alábbiak szerint. A babapiskótákat egy-egy pillanatra a málnás szirupba mártjuk, majd egy sort leteszünk a tál aljára. Erre jön egy réteg masrarpones krém, majd málnaszemek. Újra babapiskótás réteg, krém, málnaszemek…stb.
A legfelső réteg krém legyen.
Ha marad a málnaszirupból, tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá egy kávéskanál étkezési keményítőt, sűrítsük be és simítsuk a desszert tetejére. (Ezt sűrítés nélkül is megtehetjük, de akkor lecsurog a tál oldalán végig a desszert aljáig.)
Tegyük a hűtőbe pár órára de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen, hogy az ízek összeérjenek és a piskóta megpuhuljon.
Tálalás előtt a tetejét málna szemekkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!