Málnás citromos túrószelet brownie ágyon – paleo
Hozzávalók:A brownie hozzávalói:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A csokit és a kókuszolajat olvasszuk fel alacsony hőmérsékleten, adjuk hozzá az édesítőt, a csipet sót és a kakaóport majd keverjük el. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük ki. A végén a nyílgyökérport és a tápióka keményítőt is keverjük bele. Öntsük a masszát egy kb. 28×20 cm-es kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, majd hűtsük ki.
A töltelékhez a zselatinlapokat áztassuk vízbe 5 percre. A citromlevet és a vizet öntsük egy kis fazékba és forraljuk fel. Keverjük hozzá az édesítőt, majd oldjuk fel benne a beáztatott zselatin lapokat. Hűtsük ki, és tegyük a hűtőbe dermedésig.
A totut a kókuszkrémmel turmixoljuk simára. Keverjük bele a vaníliás édesítőt és a reszelt citromhéjat. Amikor a citromos zselé elkezd dermedni, keverjük bele a totukrémbe. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt.
A málna szemek egy részét vágjuk kisebb darabokra és óvatosan forgassuk bele a túrókrémbe. A krémet a kihűlt brownie tetejére simítjuk.
A hűtőbe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen., Tálaláskor a megmaradt egész málnaszemekkel díszítjük.