Főoldal / Desszertek / Málnás-kekszes kocka

Málnás-kekszes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás-kekszes kocka

Málnás-kekszes kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 2 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • ( vagy  12 dkg  cukor )
  • 12 dkg tönköly liszt világos
  • 6 g sütőpor

A málna töltelékhez:

  • 30 dkg málna
  • 2 dkg főzős vaníliás pudingpor
  • 2 ek. víz
  • 2 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • ( vagy  8 dkg  cukor )

A vanília krémhez:

  • 6 dkg főzős vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • ( vagy  8 dkg  cukor )

A tetejére:

  • 16 db tönköly keksz
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorpótlóval felverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 25×25 cm-es sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A málnatöltelékhez a málnát a cukorpótlóval elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport, besűrítjük, és még forrón a kihűlt piskótára öntjük.

A vanília krémhez 2 dl tejben elkeverjük a pudingport, és a cukorpótlót. A maradék tejjel együtt sűrű pudingot főzünk belőle.
A pudingot az időközben kihűlt málnás krémre öntjük, majd kekszet sorakoztatunk a tetejére.

Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen és a kekszek kicsit megpuhuljanak, majd a kekszek mentén szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére