Málnás-kekszes kocka
Hozzávalók:A piskótához:
A málna töltelékhez:
A vanília krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorpótlóval felverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját és beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 25×25 cm-es sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A málnatöltelékhez a málnát a cukorpótlóval elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel elkevert pudingport, besűrítjük, és még forrón a kihűlt piskótára öntjük.
A vanília krémhez 2 dl tejben elkeverjük a pudingport, és a cukorpótlót. A maradék tejjel együtt sűrű pudingot főzünk belőle.
A pudingot az időközben kihűlt málnás krémre öntjük, majd kekszet sorakoztatunk a tetejére.
Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen és a kekszek kicsit megpuhuljanak, majd a kekszek mentén szeletelve kínáljuk.