Málnás pohárkrém
Hozzávalók:(4 pohárhoz)
A mascarpones réteghez:
|
|
Elkészítés:
A málnát tegyük egy szűrőbe és folyó víz alatt, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább egy fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben óvatosan keverjük át)
A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tejföllel.
A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.