Mangós szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, és egy 24×24 cm-es sütőformába nyújtjuk, peremet nem képezve.
Harminc percre hűtőbe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, és kb. 10 perig főzzük.
A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban.
Kevergetéssel kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
Az így kapott krémet a kihűlt tésztalapra kenjük. Hűtőszekrénybe tesszük és 3 óra hosszat dermedni hagyjuk.
A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangó nektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk majd rákenjük a már megdermedt krémre.
Tetejére csokoládé forgácsot is szórhatunk díszítésnek.
Miután megszilárdult, szeletelve kínáljuk.