Mascarponés-epres pohárkrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük.
A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.
A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral, egy botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk). A megmaradt epret pedig feldaraboljuk.
4 poharat előkészítünk és rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret.
Díszítésként tehetünk a tetejére egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet is.
Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön és az ízek összeérjenek.