Medvehagyma krémleves II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
A hagymákat felvágom, a snidlingből néhány szálat félreteszek díszítésnek, a többit olajon és vajon megdinsztelem.
A hagymához hozzáöntöm a krumplikat a főzőlevével együtt, belemorzsolom a leveskockákat és ízlés szerint fűszerezem.
A toast kenyeret megpirítom, majd felkockázom.
Amikor minden megfőtt, hozzáöntöm a bort, a tejszínt és a tejfölt, majd összeturmixolom.
A levest a pirított kenyérkockákkal, és reszelt sajttal megszórva tálalom.
Tipp / megjegyzés:
A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi “rokon”-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.