Medvehagymás kalács II
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A medvehagymát finomra aprítjuk.
Liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, és a felfutott élesztőt.
Alaposan összedagasztjuk majd a dagasztás vége felé apránként hozzáadjuk a medvehagymával összekevert vajat. ( csak a fele medvehagymát keverjük össze a vajjal )
Tetővel lezárt kelesztő tálban duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és félbe vesszük a tésztát.
Az egyik felét nyolc adagra osztjuk, a másik felét öt adagra. Gömbölyítjük, és még 15 percet pihentetjük.
Amíg a tészta pihen a sajtkrémet összekeverjük a maradék medvehagymával.
Pihentetés után minden gombócot kicsit kilapítunk és egy kevés medvehagymás sajtkrémet kenünk rá. Összecsomagoljuk a gombócokat, és egy kicsit meggömbölyítjük.
A nyolc kicsi gömböt lerakjuk a szögletes sütőforma-26x13x6,5-cm aljára, az öt nagyobb gömböt a kicsiken osztjuk el. (a formát előtte béleljük ki sütőpapírral)
Még kelesztjük 35 percet, majd felvert tojással lekenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk, vízzel lespricceljük.
180fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.
Reggelire finom, sós, fűszeres kalács.