Medvehagymás lángos
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni egy pici cukrot, és belemorzsolni az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatni.
Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni, majd belekanalazni az olajat, beleönteni a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdeni keverni és a maradék vizet apránként hozzáönteni.
Vigyázni hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztani, majd kelesztőtálba kb. egy óra alatt megkeleszteni. (én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg)
Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatni belőle. (én beolajozott kézzel csípek le a tésztából és úgy helyezem a tálcára)
Ezután konyharuhával letakarni, és kb. 20 percig tovább keleszteni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beolajozott kézzel megformálni a tésztát és belehelyezni.
Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt kicsit megsózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.