Főoldal / Egytálételek / Medvehagymás sajtos omlett

Medvehagymás sajtos omlett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás sajtos omlett

Medvehagymás sajtos omlett

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 5 levél medvehagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • petrezselyem
  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
  • chili paprika
  • tej
  • liszt
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • gouda sajt
  • extraszűz olíva olaj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A petrezselymet, fokhagymát aprítom.  Négy medvehagymát, és a gombát szeletelem.

Az újhagymát, hegyes paprikát és a chilit karikára, a paradicsomot négybe vágom, kettőt félreteszek, a többit kockára vágom.

A tojásokat felverem, a lisztet, tejet belekeverem, fűszerezem.

Egy serpenyőben az olajat felhevítem, benne a hagymát, paprikát, majd a többi zöldséget is, megdinsztelem, majd félreteszem.

A serpenyőbe ismét öntök kevés olajat, beleöntöm a tojást, megsütöm.

A felére ráhelyezem a tölteléket, locsolok rá chili szószt, reszelek rá sajtot, a másik felét díszítem a félretett medvehagymával és paradicsommal.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére