Medvehagymás sajtoskifli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük.
A sajtot lereszeljük, a medvehagymát aprítjuk.
A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk.
A közepébe tesszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.
A kifliket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük.
Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.