Főoldal / Kelt tészták / Medvehagymás sajtoskifli

Medvehagymás sajtoskifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás sajtoskifli

Medvehagymás sajtoskifli

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • vaj
  • 1 dl olaj
  • őrölt fehér bors
  • medvehagyma
  • tojás
  • sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél óráig kelesztjük.

A sajtot lereszeljük, a medvehagymát aprítjuk.

A megkelt tésztát kör alakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval háromszögű cikkekre vágjuk.

A közepébe tesszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A cikkeket feltekerjük.

A kifliket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük.

Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére