Meggy krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, majd reszeljük bele a citromhéjat, nyomjuk bele a citromlevet, és tegyük bele a fűszereket. (én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni)
Ezután forraljuk fel, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk)
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy a hűtőszekrényben jó hidegre.
Egy teflonserpenyőben állandó keverés mellett pirítsuk aranybarnára a mandulaforgácsot.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
A meggy krémleves szezonban kihagyhatatlan, de akár fagyasztott meggyből, vagy kompótból is elkészíthető.
Könnyű leves egy kiadós főétel előtt.