Meggyes kevert
Hozzávalók:A tésztához:
Az öntet:
|
|
Elkészítés:
A meggy levét leöntjük, és meglocsoljuk a rumaromával.
A tojások sárgáját kikeverjük porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük.
A meggyet lecsepegtetjük és lisztbe forgatjuk.
A tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a meggyszemeket.180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük az öntetet.
A margarint, a cukorral és a kakaóval felforraljuk, mikor felforrt a pudingport elkeverjük a vízzel és hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük. A csoki öntettel leöntjük a tepsiből kiszedett, felszeletelt süteményt.
Tipp / megjegyzés:
Ezt az öntetet a somlói galuskánál is használhatjuk. Ha a meggyet lisztbe forgatjuk, akkor nem süllyed le a sütemény aljára.