Főoldal / Desszertek / Meggyes kevert

Meggyes kevert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes kevert

Meggyes kevert

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 üveg meggy befőtt
  • 2 üveg rumaroma

Az öntet:

  • 2 púpozott ek. margarin
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. csokipudingpor
  • 1 dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggy levét leöntjük, és meglocsoljuk a rumaromával.

A tojások sárgáját kikeverjük porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporos lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a masszához keverjük.

A meggyet lecsepegtetjük és lisztbe forgatjuk.

A tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd rászórjuk a meggyszemeket.180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a tészta elkészítjük az öntetet.

A margarint, a cukorral és a kakaóval felforraljuk, mikor felforrt a pudingport elkeverjük a vízzel és hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük. A csoki öntettel leöntjük a tepsiből kiszedett, felszeletelt süteményt.

Tipp / megjegyzés:
Ezt az öntetet a somlói galuskánál is használhatjuk. Ha a meggyet lisztbe forgatjuk, akkor nem süllyed le a sütemény aljára.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére