Főoldal / Desszertek / Meggyes mákparfé

Meggyes mákparfé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes mákparfé

Meggyes mákparfé

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 12 dkg darált mák
  • 12 dkg porxukor nyírfacukor
  • 20 dkg magozott meggy
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggyet keverjük össze 2 dkg porxukorral és melegítsük össze, hogy a meggyszemek összeessenek.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a mákot és a maradék porxukrot.

Egy formát (én püspökkenyérformát használtam) béleljünk ki folpackkal és tegyünk bele egy réteg mákos tejszínhabot, majd egy réteg kihűtött meggyet. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogy a krém és a meggy. Tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk meg.

Fogyasztás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a fagyasztóból.

Tipp / megjegyzés:
A parfé természetesen porcukorral is elkészíthető.

Meggyes mákparfé 4.00/5 (4 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére