Elmentem!Meggyes-ricottás reszelt süti-ch csökkentetten
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg ch csökkentett liszt-DW-sütemény liszt
- 15 dkg tönkölybúza liszt (vagy 30 dkg finom liszt)
- 20 dkg vaj
- 3 dkg DW4:1 ben negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy 12 dkg cukor)
- 2 dkg kakaópor
- 2 db tojás
A töltelékhez:
- 75 dkg ricotta
- 4 dkg DW4:1-ben negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy 16 dkg cukor)
- 2 db tojás
- 1,5 dkg tönkölydara
- 50 dkg meggy-magozva
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tésztához az átszitált, összekevert liszteket összeverjük a kakaóporral, a cukorral, és elmorzsoljuk a vajjal. A tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
Kétfelé vesszük, majd folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba rakjuk áthűlni.
A töltelékhez a meggy kivételével krémesre keverjük a hozzávalókat.
Az egyik átfagyott tésztát egy 24×30 cm-es tepsibe reszeljük. Rásimítjuk a tölteléket, majd megszórjuk meggyel. A tetejére reszeljük a második tésztát.
180°-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Érdemes megvárni míg teljesen kihűl mert a krémes ricottától nehéz szépen szeletelni.
Tipp / megjegyzés:
Retro süti, krémesebb állaggal és ch csökkentetten.
Meggyes-ricottás reszelt süti-ch csökkentetten 5.00/5 (1 értékelés)
A konyha világa (83 Recept)Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket.
Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve:
A konyha világa