Meggyes-ricottás reszelt süti-ch csökkentetten
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához az átszitált, összekevert liszteket összeverjük a kakaóporral, a cukorral, és elmorzsoljuk a vajjal. A tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
Kétfelé vesszük, majd folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba rakjuk áthűlni.
A töltelékhez a meggy kivételével krémesre keverjük a hozzávalókat.
Az egyik átfagyott tésztát egy 24×30 cm-es tepsibe reszeljük. Rásimítjuk a tölteléket, majd megszórjuk meggyel. A tetejére reszeljük a második tésztát.
180°-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Érdemes megvárni míg teljesen kihűl mert a krémes ricottától nehéz szépen szeletelni.
Tipp / megjegyzés:
Retro süti, krémesebb állaggal és ch csökkentetten.