Mexikói sajtleves kukoricával tortillával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítom. A tortillát csíkokra, a chilit karikákra vágom. A sajtot lereszelem.
A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban. Megpirítom benne a lisztet, majd hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem. (vigyázzunk, hogy ne legyen csomós)
Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet (kb 1 litert), hozzáadom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem, majd 5 percig főzöm. Hozzáadom a sajtokat, a tejet, összeforralom, és beleöntöm a Tequilá-t.
Tálaláskor a levesbe kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat teszek, és locsolok rá Tabascot.
Tipp / megjegyzés:
Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.