Főoldal / Levesek / Mexikói sajtleves kukoricával tortillával

Mexikói sajtleves kukoricával tortillával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói sajtleves kukoricával tortillával

Mexikói sajtleves kukoricával tortillával

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kukorica (konzerv)
  • 2 db chilipaprika
  • 12,5 dkg krémsajt (pl: Philadelphia zöld-fűszeres)
  • 15 dkg kemény sajt
  • 1 db húsleveskocka (vagy zöldségleveskocka)
  • 1 dl tej
  • 5 cl Tequila (Sierra Tequila Silver)
  • őrölt fehér bors
  • őrölt chilipaprika
  • szerecsendió
  • Tabasco
  • olívaolaj
  • 1 db tortilla lap
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítom. A tortillát csíkokra, a chilit karikákra vágom. A sajtot lereszelem.

A vajat kevés olívaolajon megolvasztom egy lábasban. Megpirítom benne a lisztet, majd hozzáadom a fokhagymát. Kevés vízzel simára keverem. (vigyázzunk, hogy ne legyen csomós)

Beleteszem a kukoricát, a chilit és öntök bele vizet (kb 1 litert), hozzáadom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem, majd 5 percig főzöm. Hozzáadom a sajtokat, a tejet, összeforralom, és beleöntöm a Tequilá-t.

Tálaláskor a levesbe kukorica szemeket, sajtforgácsot, tortillacsíkokat teszek, és locsolok rá Tabascot.

Tipp / megjegyzés:
Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére