Mézes sütőtökkrémes csiga
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A sütőtököt forró sütőben puhára sütjük, majd mikor kihűlt, kanállal kiszedjük a belsejét. Hozzáadjuk a mézet, a pici sót és a mézeskalács fűszert, majd mixerrel összepépesítjük. (Teljesen kenhető volt, nem kellett hozzá semmi más.)
A tésztát kenyérsütővel dagasztjuk be a szokásos módon, a vajat csak a dagasztás második felében adagoljuk a tésztához. Ezután kelesztőtálban 1 órát kelesztjük, majd lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és 10 percig pihentetjük. (Azért 3-ra, mert nálam készült azért kakaós és fahéjas is. aki nem készít többfélét nem kell szétosztania.)
A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a sütőtökös krémmel. Feltekerjük és egy recés késsel felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor már kezdenek szépen sülni, akkor kivesszük a tepsit és meglocsoljuk a csigákat forró vaníliás cukros tejjel és visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
Finom volt, a fiúknak különösen ízlett.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom, szép a színe, a hozzáadott mézeskalács fűszertől pedig kicsit olyan mézeskalács ízű és karácsonyi hangulatú lett. A tészta most is az a leggyakrabban használt kelt tészta, ami nekem mindenhez bevált.