Mini croissant sajttal, baconnel
Hozzávalók:20-22 db-hoz:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
A bacon szeleteket vágjuk félbe, hogy beleférjenek majd a tésztába.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel) Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd a mákkal. (a mákból hagyjunk a tetejére is)
A megszórt tésztacikkekre ezután helyezzünk rá egy-egy félbevágott baconszeletet, majd tekerjük fel.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.