Naan kenyér
Hozzávalók:(8 darabhoz)
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk.Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig.
3-4 mm vékonyra a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.
A palacsinta sütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül. Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk és fél perc alatt készre sütjük.
Közepes lángon kb 2-3 perc alatt megsülnek.