Narancsos libacomb káposztás gnocchival
Hozzávalók:A libacombhoz:
A gnocchi-hoz:
|
|
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd egy kis pihentetés után kinyomkodjuk, megszórjuk kevés borssal és serpenyőben lepirítjuk.
A burgonyát héjastul megfőzzük, majd miután kihűlt megpucoljuk, krumplinyomón átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a káposztát, és a tojást. Óvatosan egy homogén tésztát készítünk belőle, majd hengereket formálunk, és egy kés segítségével kis párnácskákra vágjuk őket. Hagyjuk őket pihenni addig, amíg a libacombokat előkészítjük.
A libacombokat sózzuk borsozzuk, és serpenyőben kérget pirítunk rájuk.
Egy tálba reszeljük a gyömbért, ezt követi a narancs és a citrom héja, és hozzáfacsarjuk egy narancs levét is. Tehetünk bele még egy evőkanál mézet is, ízlés szerint, ki mennyire szeretné édeskésre.
A libacombokat tepsibe tesszük bőrrel felfelé, és alaposan bekenjük a narancsos páccal. Betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és mérettől függően egy-másfél óra alatt ropogósra sütjük .
Amíg a libacombok sülnek, a gnocchikat forrásban lévő sós vízben, addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére, majd átforgatjuk, átpirítjuk őket a combokból kisült libazsíron vagy egy kevés vajon.
A narancsos libacombot a gnocchival kínáljuk.
Receptbeküldő: Kovács Szilvia