Narancsos piskóta tekercs
Hozzávalók:A piskótához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból az alábbi módon piskótalapot sütünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet, elkeverjük, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. Még melegen feltekerjük a papír segítségével, így hagyjuk kihűlni.
A túrót a margarinnal csomómentesre kikeverjük hozzáadjuk a cukrot, a narancslevet és reszelt narancshéjat.
Rákenjük a túrókrémet a kihűlt tésztára, 5 db meghámozott narancsot rakunk a szélére egymás után, majd feltekerjük. Legalább 2 órát tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.
Recept beküldő: Bátori Nándor