Oreós-málnás tiramisu
Hozzávalók:A krémhez:
A rétegezéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük.A mascarponet a porcukorral kikeverjük, majd apránként beleforgatjuk a tejszínhabot.
Előveszünk egy üvegtálat vagy akár poharakat amiben kínálni fogjuk és bele rétegezzük a hozzávalókat. A piskótát egy egy pillanatra a rummal vagy aromával ízesített kávéba mártjuk és egy réteget a tál aljába leteszünk belőle. Erre jön egy réteg mascarpone krém, majd málna szemek és a darabokra tört oreo keksz. Befedjük egy kevés krémmel, majd ismét egy réteg babapiskóta következik… így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Fontos, hogy a desszert tetejét krémmel zárjuk le.
Díszítésként megszórjuk morzsásra tört oreo keksszel, és pár szem félretett málnával.
Hűtőbe tesszük pár órára vagy egy egész éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.