Főoldal / Desszertek / Őszibarackos-fagylaltos palacsinta

Őszibarackos-fagylaltos palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos-fagylaltos palacsinta

Őszibarackos-fagylaltos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl tej

A sütéshez:

  • olaj

A karamellizált barackhoz:

  • 6-8 db őszibarack
  • 7 dkg barna nádcukor
  • 5 ek. vaj

A tálaláshoz:

  • vanília fagylalt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.
A lisztet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a tojássárgáját valamint a tejet (akár több részletben) és keverjük csomómentesre. Tegyük félre pihenni 15-20 percre, ezalatt készítsük el a karamellizált őszibarackot.

A vajat és a barna cukrot melegítsük fel egy serpenyőben. A fél barackokat vágott felületükkel lefelé helyezzük a serpenyőbe, és addig főzzük, amíg a karamell színesedni nem kezd. (Ez oldalanként 5-5 perc.) Majd húzzuk félre a tűzről és tartsuk melegen tálalásig.

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk a tésztamasszába.
Egy palacsintasütőben hevítsünk kevés olajat, és süssünk a tésztából kisebb amerikai típusú vastagabb palacsintákat.

Tálaláskor osszuk el a palacsintákat 4 tányéron, körítsük a barackokkal, vaníliafagyival és a barackok alatt megmaradt karamelles szósszal meglocsolva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére