Főoldal / Kelt tészták / Otelló szőlős fahéjas csiga

Otelló szőlős fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Otelló szőlős fahéjas csiga

Otelló szőlős fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • pici só
  • 5-6 dl tej

A kenéshez:

  • 5 dkg vaj vagy margarin

A töltelékhez:

  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • reszelt citromhéj
  • 80 dkg otelló szőlő

A citrommázhoz:

  • 4 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • citromlé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a többi anyagot, és a felfuttatott élesztőt, a vaj kivételével. Összedolgozzuk, majd a megolvasztott vajat apránként hozzáadjuk. Hólyagosra verjük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A szőlőt leszemezzük és megmossuk.
A cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a citrom héját összekeverjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal.
Megszórjuk a fahéjas cukorral és szőlőt elosztjuk a tetején.
Feltekerjük mint a bejglit és 4-5 cm-es csigákra feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába egymás mellé rakosgatjuk.

A sütőformában még 30 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Kicsit hagyjuk a formában hűlni.

A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadunk annyi citromlevet, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. A már kihűlt csigákat lekenjük vele. Tálalás előtt óvatosan szétszedjük őket.

Tipp / megjegyzés:
Kard Éva receptje alapján készítettem. Nagyon finom. Tudom ajánlani.

Mentés

Mentés

Otelló szőlős fahéjas csiga 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére