Otelló szőlős fahéjas csiga
Hozzávalók:
A kenéshez:
A töltelékhez:
A citrommázhoz:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a többi anyagot, és a felfuttatott élesztőt, a vaj kivételével. Összedolgozzuk, majd a megolvasztott vajat apránként hozzáadjuk. Hólyagosra verjük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A szőlőt leszemezzük és megmossuk.
A cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a citrom héját összekeverjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal.
Megszórjuk a fahéjas cukorral és szőlőt elosztjuk a tetején.
Feltekerjük mint a bejglit és 4-5 cm-es csigákra feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába egymás mellé rakosgatjuk.
A sütőformában még 30 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Kicsit hagyjuk a formában hűlni.
A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadunk annyi citromlevet, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. A már kihűlt csigákat lekenjük vele. Tálalás előtt óvatosan szétszedjük őket.
Tipp / megjegyzés:
Kard Éva receptje alapján készítettem. Nagyon finom. Tudom ajánlani.