Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Pácolt kecskesajt

Pácolt kecskesajt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pácolt kecskesajt

Pácolt kecskesajt

Hozzávalók:

  • félkemény kecskesajt
  • fehér vagy lilahagyma
  • fokhagyma
  • friss rozmaring
  • egész tarkabors
  • só, szükség szerint
  • olívaolaj
  • egy jó adag türelem
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kecskesajtot kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a rozmaring leveleket lehúzzuk az ágakról.

Ezután az üvegbe rétegezzük őket. Egy sor sajt, erre a  hagyma és a fokhagyma, majd a bors és a rozmaring. Csak akkor sózzuk meg, ha nem elég sós a sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az üveg meg nem telik.

Ezután felöntjük az olajjal, lezárjuk az üveget és a hűtőben egy hétig érleljük.

Friss kenyérrel kínáljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére