Padlizsánkrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Félbe vágjuk a padlizsánokat, vágott részüket bekenjük Oliva olajjal, majd betesszük őket a sütőbe és 180 Celsius fokon körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, vágjuk finomra a vöröshagymát, és törjük át a fokhagymát.
Miután megsültek a padlizsánok, kaparjuk ki a belsejüket egy fa vagy műanyag kanállal. (fémeszköz használata esetén megbarnul a padlizsán)
Egy keverő tálban botmixer segítségével dolgozzuk össze a hagymákkal, adjunk hozzá egy evőkanál majonézt és pár csepp citromlét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal és friss zöldségekkel tálaljuk.
Az elkészítési idő a sütés és a hűtés idejét nem tartalmazza.
A majonéz elhagyható,tehetünk bele helyette csak olíva olajat.