Paleo édesburgonyás gnocchi édesen és sósan
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk, majd kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Még melegen áttörjük krumplinyomóval.
Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojásokat, 1 nagy teáskanál himalája sót, a nyílgyökérport és az útifűmaghéjat, majd annyi őrölt mandulát, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
(Elég sokat vett fel nekem. A nyílgyökérport és az útifűmaghéjat azért adtam hozzá, hogy összefogja a gnocchit, féltem, hogy szét fog főni az egész. De ezt lehet helyettesíteni kókuszliszttel, tápióka keményítővel vagy édesburgonya keményítővel is, kinek mi elérhető könnyebben.)
A nyújtólapra kevés őrölt mandulát szórunk, a tésztát rátesszük majd csíkokra vágjuk. Majd azokat apró kockákra és megformázzuk a gnocchikat.
Sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük és kókuszolajba forgatjuk.
Tetszés szerint sósan vagy édesen fogyasztjuk.
Tipp / megjegyzés:
Készült mákos juharszirupos és fokhagymás spenótos, mindkettő isteni volt. Először úgy gondoltam, hogy ez a gnocchi csak édesen jó, de meglepően finom lett a spenótos is. Igazán pontos receptet nem tudok adni, mert úgy adagoltam az őrölt mandulát, ahogy az édesburgonya püré felvette, nem mértem közben.
Nekem nagyon ízlett, elégé sok lett belőle, kis dobozokban le is fagyasztottam, meg elég sokat megettem frissen, mert nem bírtam abbahagyni, főleg mákkal:) Nagyon finom megpirítva is és akár magában, akár köretként nagyon jó.