Paleo fűszeres almás panna cotta
Hozzávalók:
Az alma kompóthoz:
|
|
Elkészítés:
A kókusztejet és a kókuszkrémet egy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart magjait, majd melegíteni kezdjük. Beleteszünk egy pici darabka fahéjat és az édesítőt.
A lapzselatinokat vízbe áztatjuk. Amikor a tej forró, levesszük a tűzről, kihalásszuk belőle a vaníliarudat és a fahéj darabot, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat.
Hagyjuk hűlni, mert üvegpoharakba töltjük és forrón nem lehet. Addig elkészítjük az almakompótot.
Az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, majd a citromhéjjal, a fűszerekkel és a mézzel együtt egy edényben a tűzhelyre tesszük. Addig pároljuk, amíg kicsit megpuhul. Nem kell hozzá sok idő, az alma gyorsan megpuhul, csak pár perc az egész.
A langyosra hűlt panna cottát poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
A megdermedt panna cottára kanalazzuk a fűszeres hideg kompótot és már kanalazhatjuk is.
Nekünk ízlett, próbáljátok ki ti is.