Paleo Raffaello golyó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kókusztejport elkeverjük a kókuszreszelékkel majd félretesszük.
A vizet az eritrittel feltesszük forrni, majd a kókuszreszelékes keverékhez öntjük. Hozzáadjuk a kókuszolajat is, és alaposan kikeverjük. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kihűljön és formázható legyen a massza.
A lehűlt masszából nedves kézzel kis golyókat formázunk, úgy, hoyg mindegyik közepébe egy mandulaszemet rejtünk. Megforgatjuk kókuszreszelékben, majd fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.Fogyasztás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit megpuhuljon.
Nagyon finom és egészséges nasi.
Tipp / megjegyzés:
A kókusztejport érdemes megnézni, hogy sima, natúr kókusztejpor legyen, nálunk a bioboltban is van, meg az ázsiai üzletben is találtam. Sajnos sokba tesznek glükózszirupot meg rizsport, ebben csak tápiókakeményítő van, ezt csomósodásgátlónak használják.