Paradicsomos burgonyaleves
Hozzávalók:
A rántáshoz:
Levesbetét:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. Karikákra vágjuk, a burgonyát kockákra.
1/2 liter vízben feltesszük főni a sárga és a fehérrépát, valamint a hagymákat. Sózzuk, rászórjuk a fűszereket, és hozzáadjuk a paprikakrémet.
Félpuhára főzzük.
A hagymákat kivesszük a levesből (kidobjuk), ezután felöntjük kellő mennyiségű vízzel.
Amikor felforrt, beletesszük a burgonyát, a félbe vágott paradicsomot, paprikát és a debreceni kolbász karikákat.
Amikor minden megpuhult, a felolvasztott zsírra tesszük a finomra vágott petrezselyem zöldet. Kissé áthevítjük, rászórjuk a lisztet és zsemle színű rántást készítünk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, felöntjük vízzel és csomómentesre keverjük.
A leveshez adjuk, elkeverjük és felforraljuk.
Beletesszük a csiga tésztát, ahogy megpuhult kész a levesünk.