Pestos penne
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztához felteszem a vizet forrni, sózom, néhány csepp olajat is teszek bele. ( Azt mondják, hogy durum tésztához nem kell olaj. Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy így kevésbé ragad össze a tészta.) Ha forr a víz, beleteszem a tésztát.
A paradicsomot nyolcadolom, a fokhagymát felaprítom vagy összezúzom.
A kesudiót szárazon megpörkölöm
Kevés olajon rövid ideig sütöm a paradicsomot, majd kiszedem és félreteszem. Közben lereszelem a sajtot.
Az olajban megpirítom a fokhagymát, beleteszem a pestot, ráöntöm a tejet és elkeverem.
Amikor a tészta megfőtt, rászedem a pestos szószra, ízlés szerint fűszerezem, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, szórok rá kesudiót, sajtot, teszek rá a sült paradicsomból. Ízlés szerint chilivel bolondítom meg.
Tipp / megjegyzés:
Három hete készítettem pestot, (medvehagymás, retekleveles, spenótos, újhagymás, diós pesto -t) ami azóta várja a hűtőben, hogy felhasználjam. Most eljött az ideje, egy olaszos ételt főztem. Finom volt, és gyorsan elkészült. A színek is az olasz tricolorral harmonizálnak: zöld, fehér, piros.