Porozinko
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A darát felöntöm tejjel elkeverem és 1 órát pihentetem, hogy a dara beszívja a tejet.
A tojásokat ketté választom, a sárgáját a darába keverem a citromhéjjal együtt.
A lángra lángfogó karikát teszek, egy lábosba, beleöntöm az olajat, és a lassú lángon melegítem.
A fehérjéből a vaníliás cukorral kemény habot verek, és a darához öntöm. A már meleg olajba öntöm a kész masszát.
Két ágú villával( fa hús villa) keverem az alját mert ahogy melegszik úgy áll össze tésztává.Addig keverem, hogy szétmenjen apró darabokra, minél tovább keverem annál apróbb lesz.
Ha már elég apró, lezárom a lángot, fedőt teszek rá, és a karikán hagyom tálalásig, addig is a meleg karikán még gusztusosan apróbb lesz.
Lekvárral, gyümölcs öntettel, vagy csak porcukorral kínálom. Leves mellé kitűnő második fogás.
Tipp / megjegyzés:
Arra vigyázzunk hogy az olaj ne legyen forró, csak meleg.
Az 1,5 dl olaj kell bele, nem lesz tőle olajos.
A lángfogót használjunk, mert akkor nem hirtelen, hanem szép lassan áll össze és így nem ég meg.
Pudinggal is finom.