A puddingok királynője – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Öntsük bele egy fazékba a tejet. A vaníliarudat vágjuk ketté hosszában, kaparjuk ki a magjait, és a héjával együtt tegyük bele a tejbe. A citrom reszelt héját és csipet sót is adjuk hozzá, majd forraljuk fel. Az üres vaníliarudat vegyük ki a tejből és dobjuk ki.
A tojások sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés közben lassú sugárban hozzáöntjük a forró tejet. Adjuk hozzá a tápiókát, a mandula lisztet, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk 10 percet állni.
Egy tűzálló tálat vékonyan kenjünk ki kókuszolajjal, öntsük bele a vaníliás krémet, állítsuk bele egy magasabb falú tepsibe, majd a nagyobb tepsit öntsük fel forró vízzel, úgy, hogy a tál feléig érjen. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe, és 25-30 percig süssük. Vegyük ki, és tegyük félre hűlni. A sütőt ne kapcsoljuk ki, hanem vegyük le a hőfokot 150 fokra.
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a porcukor állagú édesítőt és verjük kemény, fényes habbá. A vaníliakrém tetejét óvatosan kenjük meg málnalekvárral. A tojáshabot egy habzsákból nyomjuk a tetejére majd tegyük vissza a sütőbe kb. 30 percre. Ekkor már nem kell vízfürdőbe tenni a tálat.
Langyosan már szépen lehet adagolni, de legjobb teljesen kihűteni. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
Tipp / megjegyzés:
Érdemes előre elkészíteni, mert csak kihűtve lehet szépen adagolni. De nagyon praktikus az is, ha egyszemélyes tálkákban készítitek el.