Főoldal / Desszertek / A puddingok királynője – paleo

A puddingok királynője – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

A puddingok királynője – paleo

A puddingok királynője - paleo

Hozzávalók:

  • 6 dl mandulatej
  • 1 rúd vanília
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 8 dkg erythritol (por alakú)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 4 tojássárgája
  • pici só
  • 2 dkg tápióka keményítő
  • 5 dkg mandula liszt
  • 1-1,5 dl cukormentes málnalekvár (más ízű lekvár is lehet)
  • 4 tojásfehérje
  • 6 dkg erythritol (por alakú)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Öntsük bele egy fazékba a tejet. A vaníliarudat vágjuk ketté hosszában, kaparjuk ki a magjait, és a héjával együtt tegyük bele a tejbe. A citrom reszelt héját és csipet sót is adjuk hozzá, majd forraljuk fel. Az üres vaníliarudat vegyük ki a tejből és dobjuk ki.

A tojások sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük, majd folyamatos keverés közben lassú sugárban hozzáöntjük a forró tejet. Adjuk hozzá a tápiókát, a mandula lisztet, és keverjük csomómentesre. Hagyjuk 10 percet állni.

Egy tűzálló tálat vékonyan kenjünk ki kókuszolajjal, öntsük bele a vaníliás krémet, állítsuk bele egy magasabb falú tepsibe, majd a nagyobb tepsit öntsük fel forró vízzel, úgy, hogy a tál feléig érjen. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe, és 25-30 percig süssük. Vegyük ki, és tegyük félre hűlni. A sütőt ne kapcsoljuk ki, hanem vegyük le a hőfokot 150 fokra.

A tojásfehérjéket kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá a porcukor állagú édesítőt és verjük kemény, fényes habbá. A vaníliakrém tetejét óvatosan kenjük meg málnalekvárral. A tojáshabot egy habzsákból nyomjuk a tetejére majd tegyük vissza a sütőbe kb. 30 percre. Ekkor már nem kell vízfürdőbe tenni a tálat.

Langyosan már szépen lehet adagolni, de legjobb teljesen kihűteni. Próbáljátok ki, mert nagyon finom!

Tipp / megjegyzés:
Érdemes előre elkészíteni, mert csak kihűtve lehet szépen adagolni. De nagyon praktikus az is, ha egyszemélyes tálkákban készítitek el.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére