Pudingos kávédesszert
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vaníliás pudingot 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is ugyanígy járunk el. A vaníliás és a csokis pudingot, miközben hűlnek, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a tetejük.
Közben lefőzünk egy adag kávét és összekeverjük 4 dl tejjel és 2-3 evőkanál cukorral.
Ezután előveszünk egy lehetőleg szögletes jénaitálat
A piskótákat beleforgatjuk a kávés tejbe, majd egy réteget a tál aljára fektetünk belőle. A tál egyik felébe beleöntjük a csokis puding a másikba a vaníliás puding felét.Egy villával összekeverjük, hogy márványos mintája legyen.
Erre újra egy réteg kávéba áztatott piskótát teszünk, és a tetejét a maradék pudinggal befedjük, és ezt is márványosra mintázzuk.
Alufóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy íz ízek összeérjenek.
Beküldő: Perei Adrienn