Főoldal / Kelt tészták / Pudingos táska

Pudingos táska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos táska

Pudingos táska

Hozzávalók:

  • 60 deka liszt
  • 1 egész tojás
  • 3 deci langyos víz
  • 6 deka olvasztott vaj
  • csipet só
  • 10 deka cukor
  • 2,5 deka élesztő

A töltelékhez:

  • 1 cs vaníliás puding
  • 4dl tej
  • 4ek cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelékhez a pudingot megfőzzük, és kihűtjük

Az élesztőt cukorral, és egy kevés langyos vízzel felfuttatom.

Amikor felfutott a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok belőle.

Duplájára kelesztem.

Amikor megkelt átgyúrom,és 10 egyforma darabra osztom.

A kis részekből téglalapokat nyújtok, és a közepébe teszek a kihűlt pudingból.

Egyik oldalát ráhajtom a pudingra másik oldalát bevagdosom, és úgy hajtom a tésztára.

1 tojás sárgáját, 2 kanál vízzel elkeverem, és a tészta tetejét megkenem vele.

175fokon szép pirosra megsütöm.

Pudingos táska 4.75/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére