Főoldal / Kelt tészták / Pudingos-túrós csiga

Pudingos-túrós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pudingos-túrós csiga

Pudingos-túrós csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 1 cs. instant szárított sütőélesztő
  • 1 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3 dl tej
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 cs. vanília ízű főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos módon. Ha elkészült félre tesszük, de még melegen belekeverjük a botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb. fél cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb. 2 cm vastagságú szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk (ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Ha megsült és kihűlt, a tetejét porcukorral megszórjuk úgy kínáljuk.

Pudingos-túrós csiga 3.90/5 (10 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére